perjantai 29. helmikuuta 2008

Hakuna matata!

Noniin, illan suunnitelmiin tuli muutos. Juuri kun olimme astuneet portista ulos ja kaikki varustukset - tuliaiset, taskulamppu ja sontikka - messissä, niin tuli viesti että ei emäntä olekaan kotona. Näin täällä, mutta rennosti vaan! Harmi sinänsä, olisi ollut mukava kyläillä. Mutta kyllä rento ilta kotosallakin on tosi jees. Leena keittää aina hyvät teet ja sen kanssa maistuu sämpylät... ja juttkin luistaa! Voi olla, että vielä yönsuussa (klo8.30) saamme vieraat poikkeamaan täällä. Afrikkalainen tapa on, että jos on kaukaisia vieraita, niin heitä pitää tulla tapaamaan, vaikka mikä olisi. Ja kun nyt ei Helina työjuttujen tähden olekaan kotona, niin hän oli kovin pahoillaan ja tahtoi hyvittää tämän ja tulla vielä sanomaan heiheit. Ei meillä Suomessa taideta suhtautua vieraisiin aina ihan samalla vakavuudella? Jotenkin ihanaa. Syräntä lämmittää.

Nyt tuntuu, että itikat syö jalkoja. Ilta on muuten aivan ihana. Ikkunasta näkyy vuorille, jotka on pienen sumuverhon alla ja aurinko laskee just. On se Jumala vaan aikamoisen täydellistä työtä tehnyt luodessaan maailmaa. Mutta nyt kone kiinni ja rauhoittumaan iltatouhuihin.

Tässä vielä Psalmi 91, joka on rohkaissut mua hirmusesti tällä matkalla!

Korkeimman suojelus

Se, joka asuu Korkeimman suojassaja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:
"Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan."
Herra pelastaa sinut linnustajan ansastaja pahan sanan vallasta.
Hän levittää siipensä yllesi,ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Et pelkää yön kauhujaetkä päivällä lentävää nuolta,
et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää.
Vaikka viereltäsi kaatuisi tuhat miestäja ympäriltäsi kymmenentuhatta, sinä säästyt.
Saat omin silmin nähdä, miten kosto kohtaa jumalattomia.
Sinun turvanasi on Herra, sinun kotisi on Korkeimman suojassa.
Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi.
Hän antaa enkeleilleen käskynvarjella sinua, missä ikinä kuljet,
ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.
Sinä poljet jalkoihisi leijonan ja kyyn, tallaat maahan jalopeuran ja lohikäärmeen.
Herra sanoo: "Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun.
Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä.
Kun hän huutaa minua, minä vastaan.
Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan.
Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että minä autan häntä."

Amen! Hyvää yötä!

10 kommenttia:

Markus Vainiomäki kirjoitti...

Ihana Laura, lämmittää syräntä lukea sun kuulumisia sieltä kaukaa!
Täällä kaikki hyvin.
Olet rukouksissa.
Mirka

tammenterho kirjoitti...

siis mirka täällä, vahingossa mankun tunnuksilla, joka lähettelee paljon terkkuja myös!

Unknown kirjoitti...

Hei Laura kulta!
Suomessa karkauspäivä alkaa olla illassa. Jyväskylässä on ihan pikku pakkanen tai lähellä nollaa. Kävin tänään pesemässä auton ja tarjoamassa Katulähetyksen hallinnossa munkkikahvit koko porukalle. Ei tärpännyt! Täälläkin ollaan hengessä mukana - kun meidän tyttömme on suuressa maailmassa seikkailemassa kaikki seuraavat peukut pystyssä ja henkeään pidätellen. Tiedän että olet hyvässä turvassa ja Taivaallisen Isän kädessä. Sinulla on livenä ne maisemat - mulle ne oli ihan uusia ja ekstoottisia maisemia. Oli kiva katella netistä minne se lentokone kaarsi USA:stä Afrikkaan ja minkälaisia maisemat ja ihmiset siellä ovat. Wow! Upeita ovat näkymät.

Vielä lupauksen sana sinulle:
Ps 32:7-8
Sinä olet minun suojani, sinä varjelet minut hädästä, sinä ympäröitset minut pelastuksen riemulla. Sela
"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien,
jota sinun tulee vaeltaa; minä
neuvon sinua,
minun silmäni sinua vartioitsee".

Lämpimät halaukset!
Tv. Isä

MikaMirkka kirjoitti...

Mika: moi
Oliver: Laura "Assif" (=Afrikka)
Mirkka: kiva kuulla kuulumisiasi ja että homma sujuu hyvin siellä! Niin se Herra pitää huolta ja järjestää...

Olin eilen (la)illalla Anniina Paxtonin babyshowerissa, naisten kesken syötiin herkkuja ja leikittiin vauvaleikkejä, oli kivaa.
Nyt su-aamun iloksi on ulkona vähän lunta! Katotaan päästäänkö poitsun kaa pulkkailemaan... Illalla Mervi tulee kylään, katotaan tuleeko Elina kans :), onhan tänään sentään Amazing Race-ilta.
Täytyy tsekata löytyykö niitä sun laittamia kuvia jostain, Eskon viestistä ymmärsin että jotain olis jossain... Kiinnostaisi kovasti nähdä niitä maisemia!
Saatiin muuten pe-iltana viritettyä digiboksikin, jee , onneks ei mennyt kuin ihan viime tippaan... :) Nyt näkyy ja kuuluu kirkkaasti, kiva nähdä mm. tv7-kanava.
Että tämmöisiä täältä. Iso hali, siut ja tsemppiä!

MikaMirkka kirjoitti...

No nyt kun kävin lukemassa noita sun blogikommentteja tarkemmin, niin sieltähän selvisi, että Esko oli laittanut googlesta tansania-kuvia - etkä siis sinä. Jännityksellä siis jäämme odottelemaan paluutasi, jotta päästään näkemään sun ottamat kuvat... :)

Unknown kirjoitti...

Hei Laura pieni!
Sunnuntaipäivä avautui kirkkaan kauniina auringon säteillessä vähäisissä lumikiteissä joita maahan tänä talvena satanut. On pikku pakkanen ja varmaan ihanteellinen hiihtokeli niille jotka laduille suuntaavat. Itse en ole vuosiin suksia vintiltä raijannut. Olisi syytä niin hyvä liikuntalaji se on. Ole korvannut sen sauvakävelyllä ja jokaviikkoisella uimahallikäynnillä. Kilometri menee noin 25-30 minuutissa.
Huomenna lähden heti aamusta työporukan kanssa koulutuspäiville Lahteen ja olen siellä tiistaihin iltaan. Yritän käydä katsomassa sun blogia mikäli koneelle pääsen.
Siunausta sinun ihmeelliselle matkallesi. Halauksin ja rukouksin T: Isä

Suski kirjoitti...

Lauraaa! Siis kertakaikkisesti sä nyt oot siellä afrikassa! Se on aivan mieletöntä. oon aivan innoissani sun blogista ja opin kaikkia afrikka-juttuja ja mielessä kuvittelen kaikki paikat missä oot ollut. Kun sä liikut paikasta toiseen on Herra sua saattamassa ja samalla oottamassa uudessa paikassa. Mä täällä harrastan kuvitelmamatkailua ja odotan että maco tekee ruuan loppuun. nälkä. Oliks se paikallinen maissiherkku hyvää? Onko aurinko tarttunut? Isohalirutistus ja terveisiä multa ja macolta! t.suski

Suski kirjoitti...

Kivoja juttuja sulla Laura. Katsottiin eilen Suskin kanssa Narnia, kun miettii eksoottisia eläimiä ja Afrikkaa maisemineen, niin se on lähempänä sitä Narnia-maailmaa kuin tätä kotoista Suomea. Täällä paistettujen perunoiden ja uunikalan parista olisi kyllä mukava päästä maistamaan maissisosetta. Tekeekö ne Afrikkalaiset leipää sillä kivitasolla, niin kuin televisiossa aina ja kantaako ne vettä pään päällä? Siunausta ja mukavaa matkan jatkoa.

T: Maco

P.S. Vaikka pala puuta, mutta kivat jututkin riittää, Suski

Unknown kirjoitti...

Hei raksu..kuinka voit siellä Jumalan kasvojen edessä? Kun jos on kaukana, niin sanotaan et on Jumalan selän takana, mut musta sä olet päinvastoin sen kavojen edessä...monessa mielessä! :) Tänään on vähän ikävä sua, ei elämä oo ihan normaalia kun et oo kotona (normaalia=siistiä/eloisaa)
Me Jossun kaa lähdetään huomenna sinne Tukholmaan ni saadaan mekin vähän matkustaa. Odottelen länsinaapuriin pääsyä jo kovasti.
Olet rukousten kohteena kokoajan. Halaus ja iso kiitos viestistä. yritin vastata siihen mut se ei lähettänyt sitä..kokeilen uudelleen. HALAUKSIA PALJON!!!
-Sininen

Laura Maria kirjoitti...

Ootte mahtavia kaikki! Vastailen paremmin tanne ja teille kun on pamhdollisuusa. Njobessa sataa, ja sataakin kunnolla! Yolla pelottaa, etta katto tippuu paalle kun niin rajusti heittaa vetta. On se. Huh. Joo, nyt pitaa poistua koneelta, mutta siunaukasia sinne! Rakkautta vaan.